Va intrebati cum să vă protejați mașina de efectele dăunătoare ale soarelui și căldurii? Iata un ghid scurt si la obiect !
Iată cateva sfaturi simple pentru a vă proteja mașina de soare!
Soarele și căldura pot fi foarte dăunătoare pentru o mașină. În timpul testelor efectuate la Stația de cercetare a vehiculelor de la RAR, temperaturile interne ale aerului au fost înregistrate cu mult peste 62.7778 ° C. Suprafețele interioare expuse la lumina directă a soarelui au înregistrat temperaturi mai mari de 90.5556 ° C. Dar nu sunt doar tabloul de bord și scaunele de care trebuie să vă feriți de razele periculoase ale soarelui. Finisajul și motorul unei mașini sunt, de asemenea, expuse la risc. Așadar, indiferent dacă trăiești într-un climat cald pe tot parcursul anului, sau ai nevoie doar de protecție în lunile de vară, este întotdeauna cel mai bine să fii sigur și pregătit.
Protejarea interiorului masinii tale
Parcați la umbră, este cea mai ușoară formă de protecție. Prin evitarea razelor solare directe, vă veți ajuta să vă împiedicați uscarea și crăparea vopselei masini. Dacă este sigur să faceți acest lucru, deschideți ferestrele o fisură pentru a ajuta la scăderea temperaturii interioare și egalizarea presiunii aerului. Dacă vă aflați într-o parcare publica, totuși, țineți cont de aceste sfaturi pentru a vă ajuta să vă protejați mașina de caldura si raze UV. Folosiți un protecție solară pentru parbriz. Este o modalitate de a-ți menține mașina la temperaturi scazute și de a preveni deteriorarea vopselei la expunerea la razele soarelui. Ștergeți bordul masinii cu o cârpă din microfibră. Praful și murdăria pot provoca zgârieturi minuscule care se pot agrava în timp. Ștergeți tabloul de bord frecvent pentru a elimina toate particulele. Un produs de detaliu cu luciu scăzut îl va proteja și va reduce strălucirea. Instalați huse pentru scaune. Nu numai că protejează scaunele din piele și țesături, dar le ajută să le păstreze la rece. Protejați scaunele din piele cu un balsam. Soarele și căldura pot face cu adevărat un număr pe ele. Pentru a ajuta la evitarea fisurilor sau a lacrimilor, mențineți scaunele curate și aplicați balsamul de piele des.
Sfaturi pentru exteriorul masinii
Spălați și uscați des. Soarele și căldura pot estompa și zdrobi vopseaua masinii. Spălarea frecventă și stergerea in vederea uscarii suprafetelor de caroserie, ajuta la îndepărtarea murdăriei și a particulelor de praf care pot provoca micro zgârieturi și gauresc finisajul mașinii. Afla acum cat costa sa vopsesti o mașină >>
Ceară pentru mașina ta
Un strat de ceară între vopseaua mașinii dvs. și razele ultraviolete ale soarelui este o modalitate excelentă de o proteja. Cât de des are nevoie de o mașină sa fie ceruită? Răspunsurile variază în funcție de mașină, dar în general este mai bine să cearuiti mașina în mod regulat aproimativ o data la 3 luni.
Verificați presiunea în pneuri
Trotuarul fierbinte și anvelopele umflate in exces pot fi o combinație periculoasă și pot duce la o explozie. Chiar și anvelopele bune, noi sau premium pot pierde aproximativ un kilogram de presiune a aerului pe lună, de aceea este foarte important să verificați presiunea în anvelope deseori când este cald. Asigurați-vă că respectați presiunea recomandată de producătorul vehiculului dvs.
Sub capotă
Sistem de răcire. Pentru a vă ajuta să vă protejați motorul de supraîncălzire, asigurați-vă că acesta este în stare bună de funcționare. Verificați centurile și umplti pana la nivelul recomandat antigelul / lichid de răcire. Schimbați curelele și lichidele în mod regulat, așa cum recomandă producătorul vehiculului. Vezi serviciile noastre de revizii auto ieftine aici! Lichidele, în general. Posibilitatea supraîncălzirii crește foarte mult atunci când nivelurile de lichid sunt sub nivelul recomandat. Verificați regulat uleiul de motor, fluidul de transmisie, fluidul de servodirecție și lichidul de frână. În cazul în care este necesară o completare, consultați manualul proprietarului despre tipurile de fluide recomandate. Bateria. Temperaturile ridicate și încărcările ridicate ale accesoriilor (utilizarea aerului condiționat al vehiculelor) pot determina uzura și eșecul mai rapid al acumulatorului auto. Verificați periodic bateria vehiculului și sistemul complet de încărcare de către un mecanic profesionist pentru a vă asigura că funcționează corect. Aer conditionat. Dacă temperatura interioară a mașinii dvs. nu este suficient de rece, nivelul de încărcare a agentului frigorific în sistemul de climatizare poate fi scăzut sau poate exista o problemă mai gravă. Verificați-l de un profesionist. Asigurați-vă că rămâneți la o temperatura placuta, suportabila, la un confort termic agreat dar si în siguranță, indiferent cât de cald devine pe timpul verii. O mică întreținere preventivă a mașinii și o întreținere simplă vă pot ține pe drumul cel bun și în afara garajului mecanicului. Va dorim o vara si o vacanta placuta !