Grija pentru vopseaua de pe mașina dvs. este una dintre cele mai bune metode de a vă păstra mașina să arate excelent pe tot parcursul anului. Spălarea și curățarea periodică, urmată de uscare, lustruire și ceruire, adaugă un strat de protecție peste vopseaua vehiculului dvs. pentru a oferi o protecție suplimentară exteriorului. Știind când să efectuați fiecare sarcină de curățare și detaliere pe tot parcursul anului este important, de asemenea, întrucât ceruirea prea desă poate îndulci finisajul mașinii dvs. din cauza excesului de ceară.

Spălați-vă mașina – Materiale necesare

Găleată Soluție de spălare auto Prosop microfibră (sau piele) Perie cu peri moi Furtun de apa Spălarea unei mașini în mod regulat ajută la păstrarea ei fără murdărie, resturi și reziduuri grizonate care se pot acumula în timp. Atunci când este spălat săptămânal, vopseaua mașinii dvs. trebuie să rămână relativ lipsită chiar de cea mai gravă murdărie cauzată de conducere obișnuită. Sfat: Dacă vă spălați manual mașina la o spălătorie, luați în considerare aplicarea unei soluții de prelavare pentru a ajuta la slăbirea murdăriei sau a resturilor înainte de a aplica săpunul obișnuit.

Pasul 1: Spălați-vă mașina

 Începeți să vă spălați mașina de pe acoperișul vehiculului și mergeți în jos până la partea inferioară a vehiculului. Folosiți o perie cu peri moi, în mișcări mici, circulare, pentru a îndepărta petele și grăsimea mai încăpățânate. Folosiți o cârpă din microfibră pentru a curăța zonele mai puțin murdare.

Avertisment: Evitați să folosiți săpun normal pentru vase, săpun de rufe și alte produse de curățat în gospodărie atunci când vă spălați mașina. Aceste substanțe sunt concepute pentru a îndepărta grăsimea și uleiul și vă pot deteriora finisajul mașinii, fără să mai vorbim de îndepărtarea stratului protector de ceară al vehiculului.

Pasul 2: Clătiți mașina. Clătiți mașina în timp ce mergeți pentru a împiedica săpunul și apa să se usuce pe mașină. Metoda ideală de spălare a mașinilor este săpunul și spălarea unei zone, urmată de o clătire rapidă, înainte de a merge mai departe. Încercați să nu luați prea mult timp în timp ce vă spălați mașina, astfel încât apa să nu se usuce, lăsând în urmă depozite minerale sub formă de pete de apă.

Uscați-vă mașina

Uscarea completă a mașinii după spălare, aceasta împiedică formarea petelor de apă pe suprafața vehiculului. Acest lucru vă ajută să oferiți unui vehicul un finisaj frumos după ce detaliați și lăsați mașina mai târziu. Pasul 1: Începeți să vă uscați mașina imediat ce ați terminat cu spălarea de bază. Acest lucru împiedică apa să se usuce și să lase pete de apă. Folosiți un prosop de microfibră pentru a absorbi și a trage în apă și a elimina orice murdărie rămasă departe de suprafața vehiculului. Încercați să nu trageți prosopul peste mașină, deoarece acest lucru poate captura murdăria rămasă și resturile de dedesubt și poate zgâria vopseaua. Sfat: Când uscați mașina după spălare, parcați într-o zonă umbrită, răcoroasă, pentru a împiedica soarele să usuce prea repede mașina. Pasul 2: După uscarea mașinii pentru a îndepărta majoritatea umidității, lăsați-o să se usuce complet înainte de a trece la faza de detaliere. Permiteți-vă mașinii să stea la umbră, astfel încât vehiculul să nu se încălzească prea mult înainte de a-l detalia.

Detalierea mașinii

Bară de argilă Compus Glazură Prosoape din microfibră Polish După spălarea și uscarea completă a vehiculului, detalierea vă permite să obțineți cu adevărat o curățenie a vehiculului înainte de polishare. Cel mai adesea, spălarea de bază nu îndepărtează particulele și substanțele mai mici care s-ar putea lipi sau care sunt lucrate în lucrarea de vopsea în sine. Există multe metode de detaliere disponibile pentru a ajuta la curățarea suplimentară a suprafeței mașinii. Pasul 1: alegeți o metodă pentru a detalia mașina. Odată ce mașina dvs. este uscată, puteți detalia suprafața exterioară a mașinii folosind o varietate de articole. Elementele pe care le utilizați depind în mare parte de ceea ce încercați să faceți. Diferite elemente pe care le puteți utiliza pentru a vă păstra vopseaua curată includ următoarele: Avertisment: înainte de a folosi orice metodă de detaliere, asigurați-vă că înțelegeți cum să o utilizați corect. Dacă nu, este mai bine să plătiți un detailer profesionist pentru a avea grijă de mașina dvs., altfel riscați să deteriorați suprafața vehiculului. Pasul 2: Pregătiți-vă pentru a detalia mașina. Folosiți un șervețel sau o garnitură din microfibră atunci când lucrați cu orice compus detaliat, glazură sau lustruire. Suprafața prosopului din microfibră ar trebui să o ajute să scoată murdăria departe de suprafață. În caz contrar, murdăria este doar învârtită pe suprafața vehiculului și probabil o va zgâria în timp ce face acest lucru. Sfat: nu uitați să vă curățați și anvelopele, care sunt una dintre cele mai privite zone ale unui vehicul. Când faceți acest lucru, curățați, spălați și lustruiți o anvelopă simultan pentru a împiedica curățătorul să se usuce pe pneuri în petice. Afla acum cat costa vopsirea integrala a masinii >>

Ceruirea mașinii

Tampon auto (numai pentru utilizatori cunoscuți) Ceară de mașină Prosoape din microfibră (sau mitt) Balsam de vopsea După spălare, uscare și detalierea exteriorului vehiculului, sigilați-l cu ceară. Trebuie să vă cearuiti mașina doar la fiecare trei luni, deci acest proces nu este necesar de fiecare dată când vă spălați mașina. Dacă utilizați o metodă de detaliere care elimină ceara, atunci trebuie să aplicați din nou ceara. Opțional, puteți utiliza un balsam de vopsea în loc de un produs de ceară pentru a proteja munca de vopsea a vehiculului. Avertisment: fiți prudent atunci când utilizați un tampon pentru a vă ceara mașina. Utilizarea excesivă poate duce la îndepărtarea vopselei. Un polizor cu acțiune dublă sau aleator orbital poate fi cea mai bună alegere pentru un începător. Pasul 1: Aplicați ceară. Aplicați ceară folosind un prosop de microfibră sau un tampon curat, folosind tamponul auto. Dacă utilizați un tampon, trageți ușor de declanșator, apăsând roata. Acest lucru împiedică ceară să se prăjească pe suprafața mașinii. Pasul 2: Continuați cu aplicarea ceară a unei secțiuni simultan, permițând setarea ceară înainte de îndepărtare. Verificați recipientul de ceară pentru instrucțiuni de utilizare și timpii de setare recomandate pentru ceară. Pasul 3:  Luati o cârpă din microfibră și folositi mișcări circulare cu tamponul pentru a freca ceara. Repetați acest proces până când ați ceruit întreaga suprafață a vehiculului. Atunci când utilizați un tampon pentru a vă ceara mașina, folosiți o mișcare circulară blândă care se suprapune pe măsură ce lucrați pe fiecare secțiune. De trei până la cinci kilograme de presiune ar trebui să fie suficiente pentru a vă ceară mașina eficient. Ca alternativă la ceară, luați în considerare aplicarea unui strat ceramic pentru o strălucire de protecție care poate dura ani. Păstrarea vopselei auto a vehiculului dvs. curățată, detaliată și cerată își păstrează aspectul strălucitor de ani de zile. La rândul său, acest lucru împiedică acumularea oxidării, ceea ce duce la impiedicarea ruginirii. Dacă rugina se dezvoltă sau vopseaua autovehiculului dvs. se deteriorează, căutați ajutorul unui profesionist in vopsitorie auto cu experiență, precum unul de la Arcom, pentru a vă sfătui în ce măsuri trebuie să faceți pentru a remedia situația.


    Am peste 16 ani, am citit si sunt e acord cu Politica de confidentialitate

    Sending
    User Review
    5 (1 vote)